Friday, November 09, 2007

Η εβδομάδα που πέρασε…

Με γέμισε ελπίδες πως καμιά φορά το ξεβόλεμα και η αντίσταση απέναντι στην αδικία έχει κάποιες φορές αποτέλεσμα. Μετά από 2 χρόνια ταλαιπωρίας ο πρύτανης απέσυρε την αγωγή και τη μήνυση απέναντι στο συμφοιτητή μας. Δεν ξέρω αν το έκανε από ανωτερότητα, απ’την καλή του τη καρδιά ή ότι φοβόταν κάποιες αποκαλύψεις που θα του επιφύλασσαν στο δικαστήριο, αλλά σημασία έχει ότι αν όλοι καθόντουσαν σπιτάκι τους, στηρίζοντας τον φοιτητή προφορικά κι από τον καναπέ τους, μπορεί σήμερα να του είχε καταστραφεί η ζωή, το μέλλον του, η καριέρα του, να είχε οικονομική δυσπραγία, μη καθαρό ποινικό μητρώο κι ένα σωρό άλλα, που μας ταλανίζουν συνήθως μόνο όταν αφορούν αποκλειστικά το άτομό μας.

Μου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πόσο ανυπόφορα ακριβή έχει γίνει η ζωή μας. Για ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης πλήρωσα τις προάλλες 1 ευρώ στο φούρνο της γειτονιάς μου. Τα μαλλιά δε μου έπεσαν τότε. Μου έπεσαν μόλις το γυφτάκι έξω απ’το φούρνο μου ζήτησε 5ευρω!!! (& γρήγορα, γιατί βιαζόταν το πουλάκι μου…!)

Με κούρασε όταν στην τηλεόραση έβλεπα να παίζεται διαρκώς η επανάληψη του σήριαλ με τον Έλληνα και την Τουρκάλα, αυτή τη φορά παιγμένο απ’την Ελληνίδα και τον Αλβανό. Έλεος με τα νούμερα!

Με έκανε να μειδιάσω βλέποντας στα δελτία ειδήσεων ότι η ελληνική αστυνομία και γενικώς η ελληνική νοοτροπία είναι ότι κάνουμε τους καμπόσους σε όσους μας παίρνει! Αναφέρομαι στις απόρθητες χασισοφυτείες της Κρήτης εν αντιθέσει με τις προσαγωγές 18χρονων και μαλλιάδων στα Εξάρχεια άνευ λόγου και αιτίας τις περισσότερες φορές.

Με έκανε να ξεραθώ στα γέλια ακούγοντας, πάλι σε δελτίο ειδήσεων, την κα Διαμαντοπούλου, ναι, την κυρία Διαμαντοπούλου να λέει πως τον Γιωργάκη και Παπαγεωργίου να τον έλεγαν, πάλι θα εκλεγόταν! Εντάξει δε λέω, μπορεί να έφτανε να γίνει μέχρι και Υπουργός Πολιτισμού...

Με έκανε να παρομοιάσω τις καιρικές συνθήκες με το τζόκερ. Το μυστικό είναι να φοράς κοντομάνικο, ζακέτα, μπουφάν και να κουβαλάς κι ένα αδιάβροχο καλού κακού, ώστε να βάζεις και να βγάζεις το κατάλληλο ρούχο αναλόγως με τη στιγμή. Κι αν σου κάτσει...αποφεύγεις το κρύωμα!

Με έκανε να αναλογιστώ ότι τρώμε βλακείες, είτε παραγγέλνουμε είτε μαγειρεύουμε στο σπίτι, γιατί τα υλικά είναι τόσο αγνά όσο οι σκέψεις που κάνουν οι γυναίκες απέναντι στο Johnny Depp, απ'την άλλη βέβαια, του π**στη, τόσα χρόνια με τις βλακείες που καταναλώνουμε δε θα έχουμε αναπτύξει αντισώματα?!

Και τέλος με έκανε να διαπιστώσω ότι ακόμη κι η χειρότερη ταινία γίνεται υπέροχη όταν γίνεται αντικείμενο συζήτησης με την κατάλληλη παρέα, όπου σχολιάζονται τα πιο άκυρα πράγματα που μπορεί να σκεφθεί ποτέ ανθρώπινος νους!

11 Comments:

Blogger snikolas said...

Ο Johnny Depp? Έλεος? O Johnny Depp? Σίγουρα? o Johnny Depp? Μπά... λάθος θα είναι.

12:12 AM  
Blogger Lina said...

νικόλα έχεις κάποιο πρόβλημα με τον τζόνυ;;;;

ρε συ, αυτό το καινούριο που οι ζητιάνοι έοχυνε τα΄ριφα και ζητάνε ακριβή ποσά δεν είναι τελέιως κουλό; Εμένα μέχρι και 2,80 μου ζητούσε ένας!

10:29 AM  
Blogger €lisavet said...

"snikolas" ήθελα να πω στην πραγματικότητα, αλλά ο δαίμονας του τυπογραφείου βλέπεις... :)


lina του έδωσα 50 λεπτά και μόνο που δε με λυπήθηκε!

8:30 PM  
Blogger maria λεμονατη! said...

προσγειωθηκα κι εγω εδω να πω πως το τελευταιο ειναι μακραν το καλυτερο...

2:04 AM  
Blogger alienlover said...

γιατί, ξέρεις πολλές γυναίκες που τους αρέσει ο Ντεπ;;
Εγώ πάντως δηλώνω άγν-οια :ρ

6:39 PM  
Blogger Dark_Maiden said...

Κοριτσάκι, ο Σάκης (ο πρύτανης ντε!) μάλλον σκιάχτηκε με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, όταν έπαιξε ο Λαζόπουλος το βιντεάκι με το παληκάρι.
Περίμενα αυτήν την αντίδραση, δε με εξέπληξε.
Τι νέα από πάνω;
Φιλάκια!

9:23 PM  
Blogger €lisavet said...

maria λεμονατη ναι, ήταν απ'τις πιο ευχάριστες στιγμές της εβδομάδας! Πρωτότυπο nick! :)

alienlover γνωρίζω πάααρα πολλές!

dark maiden μια απ'τα ίδια + βροχή + αέρας!!!

9:02 PM  
Blogger maria λεμονατη! said...

χεχε, ειμαστε λιγες εδω μεσα μαγειρεμενες. κυκλοφορει απ'οσο γνωριζω αλλη μια...φαβα με τα κρομμυδακια λεγεται.

1:18 AM  
Blogger zouri1 said...

Νομιζω οτι αν ο Γιωργακης ,λεγοταν Παπαγεωργιου,θα γινοταν καλος υπουργος Υγειας,πολιτισμου ποτε.

8:30 PM  
Blogger €lisavet said...

maria λεμονατη νόστιμα!

zouri το είπα με την έννοια ότι ο Λιάπης, ανηψιός κι αυτός, αν λεγόταν Καραμανλής μπορεί σήμερα να ήταν πρωθυπουργός!

8:40 PM  
Blogger zouri1 said...

α,τοτε σωστα το εγραψες.Τον ειχα ξεχασει αυτον.Εγω το εγραψα ετσι,απο το νοσοκομειο Παπαγεωργιου.

8:51 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home