Sunday, August 26, 2007

Σκέψεις...ανόητες

1.Η Κίνα πρωταθλητής στην πρόκληση τεχνητής βροχής

2.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ.: 2124338-9 FAX: 5242305
E-MAIL: ax2u028@minagric.gr & ax2u030@minagric.gr
ΑΘΗΝΑ 16.05.2001



Το Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ κατήρτισε πρόγραμμα τεχνητής πρόκλησης βροχής στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Θεσσαλίας.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας για τις ανάγκες της γεωργίας, θα καλύψει τις νότιες κλιτές των ορεινών όγκων Αντιχάσια και Χάσια και τις ανατολικές κλιτές των ορεινών όγκων της Πίνδου (Κερκέτιο Όρος μέχρι την περιοχή του φράγματος Ταυρωπού.
Στόχος είναι η διασπορά των νεφών, η οποία θα γίνει με εναέρια μέσα (αεροπλάνα), για τον εμπλουτισμό των υδάτινων ταμιευτήρων και φραγμάτων της περιοχής.
Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει από την 1η Ιουνίου μέχρι την 10η Ιουλίου.
Φορείς υλοποίησης του έργου θα είναι το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τον καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Καρακώστα Θ., ειδικό σε θέματα τροποποίησης καιρού.
Όπως είναι γνωστό, τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 1966 στις ΗΠΑ, Αραβικές και Αφρικανικές χώρες, Αυστραλία κλπ.).
Το Υπουργείο Γεωργίας και ο ΕΛΓΑ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, σε στενή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ θα καταρτίσουν εντός του 2001 ολοκληρωμένο πρόγραμμα αύξησης βροχής, το οποίο θα εφαρμοσθεί σε συγκεκριμένες περιοχές από το τέλος του φθινοπώρου 2001.

4 Comments:

Blogger snikolas said...

Πραγματικά δεν έχω λόγια…

11:07 PM  
Blogger Νicola Beerman said...

Eλσα,γενικα αυτες τις μερες εχω προβληματιστει λογω των πυρκαγιων.Το ποστ σου συνεβαλε για αλλη μια φορα ωστε να συλλογιζομαι τί τυχον μετρα μπορουν να ληφθουν απο μερους της πολιτειας.Εν το μεταξυ προσπαθω να σκεφτω πώς μπορω να συλλεξω πληροφοριες για προληπτικα μετρα αλλων χωρων(και κατασταλτικα)κατα των πυρκαγιων.Τα αγγλικα της παραλιας που γνωριζω δεν με βοηθανε...Αν ομως εχεις(εσυ ή αλλοι φιλοι που θα διαβασουν αυτο το σχολιο)καποια σχετικα λινκ ή πληροφοριες, στειλτε μου ...καλο απογευμα σε ολους.

5:19 PM  
Blogger €lisavet said...

nicola δεν έχω ενημερωθεί σχετικά.

Το μόνο που γνωρίζω απ'την αστική υδραυλική είναι ότι κάποιες χώρες έχουν αυστηρότερους κανονισμούς από μας και προπάντων τους εφαρμόζουν.

Στην Αμερική π.χ. ή την Ελβετία η μέγιστη παροχή νερού είναι μεγαλύτερη απ'ότι στην Ελλάδα.
Εδώ όπως είδες, στην περίπτωση πυρκαγιάς, οι κάτοικοι δεν είχαν νερό να ρίξουν με το λάστιχο.

Επίσης, υπήρχαν περιπτώσεις που ολόκληρα χωριά δεν είχαν κρουνό, ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κρουνός σε κάθε κατοικημένη περιοχή.

Κατά τ'άλλα υπάρχουν και όροι και κανόνες δόμησης για την αποφυγή πυρκαγιάς και τη μετάδοσή της που ή δεν υπάρχουν καν στη χώρα μας ή που και υπάρχουν, δεν τηρούνται.

Τι το ψάχνεις...ούτε πρόληψη με αντιπυρικές ζώνες γίνεται, ούτε συντήρηση των πυροσβεστικών μηχανημάτων, ούτε οικολογική ευαισθησία υπάρχει.

Στο εξωτερικό ίσως δεν έχουν θρηνήσει ποτέ τόσα θύματα από πυρκαγιά για όλα τα παραπάνω και για τ'ότι δρουν άμεσα και συντονισμένα. Δεν ξέρω αν ευθύνεται και το γεγονός ότι εφαρμόζουν κάποιες άλλες τεχνικές.

Την Κίνα και την πρόκληση τεχνητής βροχής τα ανέφερα, έτσι απλά για να τα αναφέρω. Δυστυχώς σε κάποια θέματα είμαστε έτη φωτός μακριά και γι'αυτό ονόμασα και το ποστ "σκέψεις ανόητες".

ps: Στην Ελβετία κάθε κατοικία απαιτείται να έχει και πυρηνικό καταφύγειο στο υπόγειο...όπως μπορεί να σε διαβεβαιώσει και ο snikolas!

10:14 PM  
Blogger Michalis said...

Αν θέλετε να Διαφημίστε την Ιστοσελίδα σας Δωρεάν:
http://greece-soccer.blogspot.com/2007/08/12.html

2:38 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home