Saturday, January 21, 2006

Ο δημοφιλέστερος blogger είναι Έλληνας

Ο μεγαλύτερος πολιτικός blogger στις ΗΠΑ είναι 34 χρονών και κατάγεται απ'το Ρέθυμνο, σύμφωνα με μετρήσεις της blogstreet, γράφουν σήμερα Τα Νέα.


"Χάρη στο σκληρό ύφος που υιοθετεί και την συνεχώς ανανεούμενη εικόνα του, το blog του Daily Kos είναι σήμερα ο πολιτικός διαδικτυακός τόπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο: 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε εβδομάδα - αριθμός που δεν επιτυγχάνεται ακόμη κι αν προστεθούν τα δέκα κορυφαία αμερικανικά περιοδικά γνώμης, της Δεξιάς και της Αριστεράς μαζί!


Ο Μάρκος Μουλίτσας γεννήθηκε το 1971 στο Σικάγο. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας - πέθανε το 1993 - και η μητέρα του από το Ελ Σαλβαδόρ. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν δηλαδή ξέσπασε ο εμφύλιος στην κεντροαμερικανική χώρα, η οικογένειά του ζούσε στο Ελ Σαλβαδόρ. Στη συνέχεια επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μάρκος Μουλίτσας υπηρέτησε στον αμερικανικό Στρατό από το 1989 έως το 1992 - γεγονός καθοριστικό, που συνέβαλε στο να αλλάξει κομματικό στρατόπεδο και από Ρεπουμπλικάνος να ενταχθεί στο Δημοκρατικό στρατόπεδο. Σπούδασε Νομική και πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ίδρυσε το blog Daily Kos (δηλαδή Ημερήσιος Κος - όνομα που παραπέμπει στο υποκοριστικό του στον Στρατό και προέρχεται από το Μάρκος) τον Μάιο του 2002. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, η επιτυχία του ήταν προφανής: πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Δραστηριοποιήθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2004, ενώ κατά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία το 2005, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» του ζήτησε να ενταχθεί στο δυναμικό της, γράφοντας πολιτικές αναλύσεις. Αυτήν την περίοδο εργάζεται για το βιβλίο του σε σχέση με τη δύναμη των blogs. Ζει στο Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 2 ετών, τον Άρη."

περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18444&m=N60&aa=1

http://www.dailykos.com/


Αυτό που μου κάνει πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως σε καιρούς, υποτίθεται, δημοκρατίας κι ελευθεροτυπίας, τέτοιοι διαδικτυακοί τόποι θεωρούνται όαση! Κατακλύζονται από κόσμο, ως ένα σύγχρονο κρυφό σχολειό, διακοσμημένοι βέβαια με links και διαφημίσεις. Τι να πω...Μακάρι τουλάχιστον όσα λέγονται να μην είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ν' ασκούν επιρροή και στην πράξη.

*Δεν τάσσομαι υπέρ των Δημοκρατικών of course, αλλά υπέρ της ελεύθερης έκφρασης.

7 Comments:

Blogger snikolas said...

Να είσαι σίγουρη πως το φίμωμα της ελεύθερης έκφρασης δυστυχώς είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας… η ίσως θα ήταν προτιμότερο να πω δεν θα βλέπουν για πολύ τα μάτια μας…

7:33 PM  
Blogger €lisavet said...

Στην Ελλάδα ναι, είναι σε νηπιακό στάδιο κι ελπίζω να μην αποφοιτήσει ποτέ.

8:35 PM  
Blogger Ο Φοβερός said...

Xmmm... auto basika mou tin spaei.
An kapios exei esto kai liiiiigo elliko stixio mesa tou, kai mas simferi, ton dexonte ta MME kai oi lipoi os "ellinas/ellinida".
An omos den mas simferi ton apokaloume kseno...ouf...

sorry - asxeto - alla os "80% ellinas" - genimenos sto eksoteriko - mou exoun spasi ta nevra merikoi simpatriotes stin ellada me kati tetia :-)

8:59 PM  
Blogger €lisavet said...

Μη μασάς, εσύ είσαι o φοβερός ;)

9:59 PM  
Blogger Ο Φοβερός said...

LOL @ elisavet :-)

10:56 PM  
Blogger €lisavet said...

Χαχαχαχα!
Τι να μας πει κι ο Μάρκος...Avanti δαγκωτό!

3:28 PM  
Blogger araxtos said...

...χμ...δεν τον ζηλεύω καθόλου.
Φαντάζεσε να διαβάζεις και να απαντάς σε μερικά εκατομμύρια comments?

5:18 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home