Sunday, August 10, 2008

Ένα γιόμα που'βρεχε, γιόμα θερινό.




Έχετε πάει Αστυπάλαια; Δεν ξέρετε κατά που πέφτει; Ούτε εγώ ήξερα πριν πάω. Καλά, βέβαια σ’αυτόν τον τομέα, της γεωγραφίας, δεν εκφράζω και το μέσο όρο.
Είναι λίγο συγκεχυμένα τα όρια των διαφόρων περιοχών, πόλεων, κρατών στο μυαλό μου. Το λες και κομμουνιστική αντίληψη :P

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Είναι κοντά στις Κυκλάδες, αλλά ανήκει στα Δωδεκάνησα. Σας τη συστήνω, με επιφυλάξεις. Αν ψάχνει κανείς κοσμικότητες, τρελό nightlife, reserve ξαπλώστρες, απέραντες αμμουδερές παραλίες με κοκκοφοίνικες και άπειρα μαγαζάκια αναμνηστικών να επενδύσει τον οβολό του, έπαιξε κι έχασε.

Η Αστυπάλαια είναι νησί μυστήριο. Σε σχήμα πεταλούδας, με δρόμους κακοτράχαλους να διατρέχουν τα φτερά της και πράσινο σε έλλειψη, νομίζει κανείς πως θα βαρεθεί να ακούει τα βήματά του και τελικά τρώει τη σκόνη της.

Θες η ζεστασιά των ντόπιων που μοιράζονται απλόχερα μαζί σου τα μυστικά του νησιού, από τις παραδεισένιες παραλίες στις Κουνούπες και τον Κουτσομύτη, το μπλε λιμανάκι, τα καμινάκια και το τζανάκι, μέχρι το ψάρι που μόλις έβγαλαν απ’τα δίχτυα ή τη διεύθυνση απ’το καλύτερο γλυκατζίδικο της περιοχής στη σκιά του κάστρου, σε σκλαβώνουν, αφήνοντας σε να την ονειρεύεσαι, κάθε φορά που κλείνεις τα μάτια στο αστικό τοπίο…


Και μιας που τ’αναφέραμε, τι τοπίο είναι αυτό στο ολυμπιακό Πεκίνο;
Ο ουρανός της ολυμπιακής εκεχειρίας καλυμμένος από τα πυρά Ρώσσων και Γεωργιανών. Η ντόπα-αλεξίπτωτο, όλο να μας εκπλήσσει. Η ατμόσφαιρα μολυσμένη εκτός από ηλεκτρισμένη. Τα φύκια στα καλύτερα τους, πιο υπέρβαρα κι από Ελληνόπουλα και κερασάκι στην τούρτα οι Έλληνες χοντρούληδες ανταποκριτές, να κριτικάρουν τις πεσμένες ελληνικές επιδόσεις.

Πέσε εσύ στην πισίνα με τους speedoκαρχαρίες ρε αν είσαι μάγκας! Που μου κρίνεις με ευκολία πίνοντας τη φραπεδούμπα σου ότι δεν πήγε καλά ο τάδε Έλληνας αθλητής, ο οποίος έχει φτύσει αίμα, χωρίς αργίες, στάσεις, απεργίες και χορηγίες, να προκριθεί στους αγώνες!


Κι αν θίχτηκες, μπαρντόν, αλλά δε φέρω ευθύνη.
Ό,τι θέλω θα λέω. Εξάλλου…λογοκρισία δεν έχουμε;


ps: Συγχαρητήρια και στο μπλογκοαγαπημένο Λιτσάκι που μαθαίνω θα γίνει σήριαλ! Άσχετο!

7 Comments:

Blogger YO!Reeka's said...

να σου πω την αλήθεια, στην αστυπάλαια έχω κάνει τις χειρότερες διακοπές της ζωής μου!!! εντάξει, η παραλία στο νησάκι ΚΟυνούπι είναι τέλεια, αλλά κάτι στραβό είχε αυτό το νησί, καθόλου δεν με πήγαινε. ένιγουεις, γούστα είναι αυτά.

6:17 PM  
Blogger €lisavet said...

Κι εμένα μου'χει τύχει εκεί που άλλοι περάσαν τέλεια να μη μ'αρέσει καθόλου! Βλέπε Αμοργό! Μάλλον δε φταίει μόνο το μέρος ;)

3:55 PM  
Blogger Kwlogria said...

Δεν έχω πάει Αστυπάλαια αλλά όλοι λένε ότι είναι υπέροχα!!! Και η φωτογραφία είναι πολύ καλή, σε εμπνέει να πας! Όσο για το Λιτσάκι, άκουσα κι εγώ ότι θα γίνει ένα σήριαλ με τίτλο Λίτσα.κομ αλλά πως ξέρεις ότι αφορά το συγκεκριμένο μπλογκ; Χαίρομαι πολύ πάντως όταν συμβαίνουν τέτοια! Έλεος πια με τα ίδια και τα ίδια!! Καιρός για νέα πράγματα!! Φιλιά!!

9:06 PM  
Blogger €lisavet said...

Ναι, είναι υπέροχα και δεδομένου ότι τη φωτό τη βρήκα κάπως βιαστικά στο google και σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερες! :P

Όσο για το σήριαλ, διάβασα σ'ένα ένθετο τηλεπεριοδικό μια περίληψη του σεναρίου, το οποίο προσομοιάζει πάρα πολύ με το μπλογκ του Λιτσακίου. Φαντάζομαι κι ελπίζω με τη συγκατάθεσή της!

6:13 PM  
Blogger €lisavet said...

Ένα σχόλιο από τον oldboy τώρα παρακαλώ κι έκλεισα ως ιστολόγος! :D

6:14 PM  
Blogger Provato said...

Κι εγώ μίσησα αμοργό! χάου κουλ ηζ δατ!!!!

αστυπάλαια ακόμα δεν ξέρω, δεν με βλέπω να πηγαίνω, θέλω το πράσινό μου.

:-)

1:48 PM  
Blogger €lisavet said...

provate είμαστε και το ίδιο ζώδιο στο κινέζικο! how cool is that? hahaha :D

Οι σποράδες έχουν πράσινο λέγεται...

3:49 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home