Sunday, March 25, 2007

Η γενιά των 700 ευρώ

Ο τίτλος του post είναι το όνομα ενός blog που υπάρχει στην μπλογκόσφαιρα ήδη από τις αρχές του έτους. Πώς βρίσκετε τον τίτλο; Έξυπνο; Εμπνευσμένο; Εγώ προσβλητικό. Επιβεβαιώνει ίσως κυνικά ότι για κάποιους είμαστε απλοί αριθμοί. Δυσβάσταχο μηνιαίο χρέος ή αναλώσιμες παραγωγικές μονάδες. Ίσως βέβαια θα'πρεπε να το πάρουμε απόφαση. Αν ο παπάς στη βάφτιση μας χτυπούσε στο σβερκάκι κι ένα bar code, ίσως να βοηθούσε. Δεν το κάνει όμως. Μας παραμυθιάζουν από μικρά ότι είμαστε άνθρωποι. Όλοι ίσοι μεταξύ μας, ανεξάρτητοι, ιδεαλιστές, πλασμένοι για ν'αγαπούν και ν'αγαπάνε. Δε μας λένε ότι είμαστε πεισματάρικα σαν γαϊδούρια ή προδιαγεγραμμένου μέλλοντος σαν τα ψάρια, όπου το μεγαλύτερο τρώει το μικρό. Δε μας λένε ότι κάποιοι από μας είμαστε κότες ή νυφίτσες. Το μαθαίνουμε όμως εν καιρώ. Όπως μαθαίνουμε ότι η ύπαρξη μας μπορεί να συνοψιστεί απλά σ'ένα νούμερο. Άλλοι μικρά κι άλλοι μεγάλα νούμερα.

13 Comments:

Blogger Queerdom said...

Ναι αλλά μεγαλώνοντας πέρα από αυτό μαθαίνεις κι άλλα. Μαθαίνεις να μην περιορίζεσαι σε αυτά που έχουν "γράψει" άλλοι για σένα, μαθαίνεις να μην βλέπεις τον εαυτό σου να αριθμό, μαθαίνεις να μην χάνεις όλα αυτά με τα οποία θα ήθελες να έχεις γεννηθεί.

6:55 AM  
Blogger €lisavet said...

Ναι, τα μαθαίνεις, δε διαφωνώ. Μέσα σου ίσως είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Είσαι όμως παράλληλα και άρρηκτα συνδεδεμένος με το εξωτερικό περιβάλλον, αλυσίδα ενός συστήματος, που τείνει να συνθλίβει τον ρομαντισμό σου. Σκοντάφτεις πάνω του σε κάθε βήμα που κάνεις μπροστά κι αυτό δυστυχώς, δεν είναι πάντα αμελητέο.

10:39 AM  
Blogger snikolas said...

Υπάρχει ακόμη αντίσταση. Αλλά για πόσο ακόμη; Έτσι που πάνε τα πράγματα ίσως στο μέλλον να είναι η μόνη πραγματικότητα.

10:46 PM  
Blogger tzo said...

Ότι έχεις δίκιο έχεις. Έχω διαβάσει και παρόμοιο άρθρο μόνο που είχε να κάνει με παραπάνω ευρώ, 1000 αν δεν κάνω λάθος γιατί αναφερόταν στους ευρωπαίους γενικά. Πρέπει να μάθουμε στα λίγα, δύσκολα κάνεις περιούσια στην εποχή μας. Απλά!

1:39 AM  
Blogger YO!Reeka's said...

αχ άστα

12:31 PM  
Blogger Σπιτόγατος said...

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα! Και δεν είναι κακό να το συνειδητοποιήσουμε. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Οι ανάγκες μας δε χωράνε σε 700 ευρώ και τα όνειρά μας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν έτσι...
Πρέπει να αφυπνιστούμε γρήγορα, πριν αρχίσουμε να συζητάμε για τις συντάξεις μας...

4:46 AM  
Blogger nassos said...

Υπάρχει και ένα ανάλογο άρθρο που μιλάει για την Γενιά των 1000 Ευρώ στην Ιταλία. ΑΝαδημοσιέυτηκε στην "Καθημερινή" αν δεν κάνω λάθος. Όσοι γνωρίζουν Ιταλικά μπορούν να το διαβάσουν εδώ

http://www.generazione1000.com/download.htm

Συμβουλή δική μου: Μείνετε στα λίγα και σημαντικά. ;)

11:22 PM  
Blogger €lisavet said...

snikola μακάρι, γιατί συναντώ συχνά στον κόσμο γύρω μου ωχαδερφισμό και μοιρολατρεία.

allitnil πρέπει να μάθουμε στα σημαντικά μάλλον.

yo!reeka's εγώ τ'αφήνω, αυτά δε μ'αφήνουν!

σπιτόγατος τα όνειρα μας νομίζω δε χωράνε σε κανένα νούμερο.

νάσος 1000 ε? αυτοί είναι πιο μεγάλα νούμερα από μας! :P
Με βρίσκει σύμφωνη η συμβουλή σου, να μην ξεχάσουμε τα σημαντικά...

5:24 PM  
Blogger china girl said...

Καλύτερα να κοιτάμε πίσω ή μπροστά;

ΑΡΓΥΡΈΝΙΑ

6:07 PM  
Blogger €lisavet said...

Μπροστά για να μη σκοντάψουμε.

6:59 PM  
Blogger david santos said...

Hello, Elisavet!
Thanks for you work and have a good weekend.

5:52 PM  
Blogger the BluElephant said...

όσο στατιστικό και να φαίνεται o τίτλος τα κείμενα του είναι αληθείς. ξέρω πολλούς των 700 που αρνηθήκανε να γίνουνε σπαρτιάτες στο μυαλό και να περνούνε μόνο 300 έχοντας όμως μια πνευματική ευχαρίστηση. τα χίλια είναι για άλλους που μένουμε εκτός. με 700 τα βγάζεις? ένα μεγάλο ποσοστό πρέπει να τα βγάλει, για αυτούς και τους οικείους τους…700...τελικα και να είναι πολλά για τώρα εάν σκεφτώ ότι ο πληθυσμός αυξάνετε και οι πρώτες ύλες μειώνονται?… αλλά από την άλλη… αυτοί με τα 700 πόσο θα αντέξουνε πριν φρικάρουνε σαν τους 300?
μπερδέψαμε τους αριθμούς, μπερδέψαμε και τα αισθήματα…

8:59 PM  
Blogger €lisavet said...

Hello david santos, thank u!

bluelephant οι σύγχρονοι 300 σπάνε ταμεία, οι σύγχρονοι 700 σπάνε το κεφάλι τους...

11:23 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home