Sunday, March 29, 2009

Αρτύσιμο

Με αφορμή την παρατήρηση που μου έγινε σε μία συζήτηση, όταν αναφώνησα «Δόξα τω Θεώ», ότι ανέφερα το όνομά Του επί ματαίω, θα’θελα να εκφράσω το παράπονό μου, που δε διατήρησα κι εγώ την αγνότητα της παιδικής ψυχής.

Όλα ήταν τόσο ξεκάθαρα τότε. Προσευχή πριν τον ύπνο, 3 φορές σταυρό στο αντίκρισμα εκκλησίας, μα πάνω απ’όλα μια σίγουρη αίσθηση ότι κάποιος μας παρακολουθεί και μας προσέχει εκεί πάνω. Τόσο σίγουρη, όσο η έλευση του πορφυρού γενειοφόρου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και της νεράιδας των δοντιών, άπαξ οι νεογιλοί μας προσέκρουαν στα κεραμίδια.

Γιατί όμως να μην πιστεύω πια; Ίσως γιατί δε με συνέφερε να με ελέγχει κάποιος πανταχού παρών. Ίσως γιατί είχα την ψευδαίσθηση ότι η πλήρης ανάληψη της ευθύνης των πράξεων μας, θα μας καθιστούσε πιο υπεύθυνους.

Όπως και να’χει… το πιθανότερο είναι στην ενδεχόμενη κατραπακιά ή στο ενδεχόμενο θαύμα να τον εφεύρω… και τότε σίγουρα, θα τον έχω Θεό μου.

9 Comments:

Blogger Chris said...

Μεγάλη κουβέντα είπες τώρα. Θα μπορούσα να μιλάω γι' αυτό το θέμα για ώρες.

1:01 AM  
Blogger €lisavet said...

Κι εγώ :) Για κάποιους ωστόσο είναι θέμα ταμπού. Όλες οι απόψεις σεβαστές.

12:42 PM  
Blogger tzo said...

Αχ και εγώ δεν τα μπορώ αυτά..... μακριά!

12:19 PM  
Blogger patsiouri said...

Αν υπάρχει Θεός, μοιάζει με τον Καραμανλή και όλοι εμείς στη γή αποτελούμε διάφορες πίστες του Video Game με το οποίο έχει φάει σκάλωμα εδώ και εκατομμύρια χρόνια...

12:07 PM  
Blogger €lisavet said...

alltinil...αυτά έχει η ζωή, η επίγεια :)

patsiouri έγραψες...!!!

12:26 PM  
Blogger Dr_MAD said...

ΜΠΑΟΚ για μια ζωή

ΜΠΑΟΚ φορέβα

1:32 PM  
Blogger €lisavet said...

Ασυζητητί! ;)

2:05 PM  
Blogger Saturn said...

Γειά σου Ελισάβετ!
Μην αγχώνεσαι για τα περί ελέγχου που λες.Νομίζω ότι αυτό που μας ελέγχει κάθε στιγμή είναι η συνείδησή μας.Αυτή είναι πανταχού παρούσα.Φυσικά στην σημερινή εποχή της αποκτήνωσης και της τεράστιας επικέντρωσης στο προσωπικό μικρό εγωιστικό μας σύμπαν, αυτή έχει θαφτεί τόσο βαθειά που δεν βρίσκεται.Όσο για τον Θεό, πιστεύω ότι από την στιγμή που μας έδωσε την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε, στο χέρι μας είναι το πως θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ελευθερία.Αυτό ισχύει ανεξάρτητα με το αν πιστεύει κάποιος ή όχι.Οι επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα μας χαρακτηρίζουν.Δεν συμφωνείς;
Φιλικά.

12:38 PM  
Blogger €lisavet said...

Μια χαρά τα λες :)

2:08 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home