Friday, January 27, 2006

Κλειστόν

...λόγω εξεταστικής. Άφησα καθαρό θρανίο για άπειρες "κρεμάλες" ;)

Thursday, January 26, 2006

Σκέψη...

Με τόση ανεργία, πως προσλαμβάνονται τόσο εύκολα, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, οι συνεργάτες του Ευαγγελάτου;

Wednesday, January 25, 2006

$#@$(&^%^%#(*&^*^%

Δίπλα μου χτίζεται πολυκατοικία. Ευτυχώς, λόγω καιρού, σταμάτησαν προς το παρόν τα κομπρεσέρ και οι λοιπές εργασίες και χάρηκα. Που να 'ξερα η δόλια, ότι θα ζω επί καθημερινής βάσεως 24ωρο σεισμό 5 ρίχτερ... Πέρα δώθε, κούνια μπέλα όλη μέρα, στον 4ο που είμαι ταμπουρωμένη, μ'επιασε ναυτία! Τα τζάμια τρίζουν. Συντονίζονται και κάνουν ένα θόρυβο, τόσο ελκυστικό, όσο πιρούνι σε άδειο πιάτο. Ο ακατανόμαστος μπαίνει απ'τον απορροφητήρα και τον εξαερισμό του μπάνιου -τα χρησιμοποιεί ως ηχεία κι όλο το σπίτι "μουσικώνεται" στο ρυθμό του: Βουυυυυυυυυυ βουυυυυυυυυυ! Δεν μπορώ να μιλήσω στο τηλέφωνο απ'τον θόρυβο. Τα απορρυπαντικά και λοιπά καθαριστικά της εξωτερικής ντουλάπας, έχουν μετακομίσει στα γειτονικά μπαλκόνια και το μεταλλικό, πλην ασήκωτο, τραπέζι βεράντας, κείτεται ηρωικά στο πάτωμα. Όποτε ανοίγω μπαλκονόπορτα, για δευτερόλεπτα, ώστε να βγω και να συμμαζέψω τον εξωτερικό μύλο, προσαρμόζεται αυτόματα και ο εσωτερικός χώρος, στο ίδιο ντεκόρ. Κατά τ' άλλα, έξω, συνεχίζεται το πάρτυ από πλαστικές σακκούλες...
Αίολε, αν μ'ακούς, ΞΕΚΟΛΛΑ!

Tuesday, January 24, 2006

Μπρρ..


Έχεις το θράσος να μιλάς για κρύο;

Saturday, January 21, 2006

Ο δημοφιλέστερος blogger είναι Έλληνας

Ο μεγαλύτερος πολιτικός blogger στις ΗΠΑ είναι 34 χρονών και κατάγεται απ'το Ρέθυμνο, σύμφωνα με μετρήσεις της blogstreet, γράφουν σήμερα Τα Νέα.


"Χάρη στο σκληρό ύφος που υιοθετεί και την συνεχώς ανανεούμενη εικόνα του, το blog του Daily Kos είναι σήμερα ο πολιτικός διαδικτυακός τόπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο: 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε εβδομάδα - αριθμός που δεν επιτυγχάνεται ακόμη κι αν προστεθούν τα δέκα κορυφαία αμερικανικά περιοδικά γνώμης, της Δεξιάς και της Αριστεράς μαζί!


Ο Μάρκος Μουλίτσας γεννήθηκε το 1971 στο Σικάγο. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας - πέθανε το 1993 - και η μητέρα του από το Ελ Σαλβαδόρ. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν δηλαδή ξέσπασε ο εμφύλιος στην κεντροαμερικανική χώρα, η οικογένειά του ζούσε στο Ελ Σαλβαδόρ. Στη συνέχεια επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μάρκος Μουλίτσας υπηρέτησε στον αμερικανικό Στρατό από το 1989 έως το 1992 - γεγονός καθοριστικό, που συνέβαλε στο να αλλάξει κομματικό στρατόπεδο και από Ρεπουμπλικάνος να ενταχθεί στο Δημοκρατικό στρατόπεδο. Σπούδασε Νομική και πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ίδρυσε το blog Daily Kos (δηλαδή Ημερήσιος Κος - όνομα που παραπέμπει στο υποκοριστικό του στον Στρατό και προέρχεται από το Μάρκος) τον Μάιο του 2002. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, η επιτυχία του ήταν προφανής: πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Δραστηριοποιήθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2004, ενώ κατά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία το 2005, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» του ζήτησε να ενταχθεί στο δυναμικό της, γράφοντας πολιτικές αναλύσεις. Αυτήν την περίοδο εργάζεται για το βιβλίο του σε σχέση με τη δύναμη των blogs. Ζει στο Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 2 ετών, τον Άρη."

περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18444&m=N60&aa=1

http://www.dailykos.com/


Αυτό που μου κάνει πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως σε καιρούς, υποτίθεται, δημοκρατίας κι ελευθεροτυπίας, τέτοιοι διαδικτυακοί τόποι θεωρούνται όαση! Κατακλύζονται από κόσμο, ως ένα σύγχρονο κρυφό σχολειό, διακοσμημένοι βέβαια με links και διαφημίσεις. Τι να πω...Μακάρι τουλάχιστον όσα λέγονται να μην είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ν' ασκούν επιρροή και στην πράξη.

*Δεν τάσσομαι υπέρ των Δημοκρατικών of course, αλλά υπέρ της ελεύθερης έκφρασης.

Thursday, January 19, 2006

Smoking kills

Tuesday, January 17, 2006

Αεράκι


Ο αέρας που φυσά και μου γυρίζει τις σελίδες,
ας φυσούσε λίγο και στο ακατάστατο μυαλό.
Έπιασε σκόνη κι οι νέες σκέψεις
δε βρίσκουν χώρο που να σταθούν.

Monday, January 09, 2006

Καλή χρονιά :)

2006 Ωραίο νούμερο. Είναι δίσεκτο; Δεν ξέρω. Εύχομαι πάντως να το ζήσω έντονα και να κάνω δημιουργικά πράγματα μέσα σ'αυτό. Να περνάω πολλές ώρες με τους ανθρώπους που αγαπώ, να κάνω γνωριμίες, να καλλιεργώ και να χτίζω σχέσεις, γιατί αυτό μένει στο τέλος. Η ανθρώπινη επαφή. Κάθε Χριστούγεννα που έχω διακοπές και συναντιέμαι με πολλά πρόσωπα αγαπημένα, φιλικά ή συγγενικά, νιώθω γεμάτη κι ας δυσανασχετώ αρχικά, με τη βαρεμέρα που με δέρνει.

Και μετά από το όμορφο παραμύθι, πίσω στην πραγματικότητα. Συσσωρευμένη δουλειά, εργασίες, πρόγραμμα και τήρησή του-σημαντικό, δίαιτα για τα μελομακάρονα που καταβρόχθησες και αυτομαστίγωση όταν ανεβαίνεις στη ζυγαριά. Το μόνο θετικό είναι ότι αρχίζουν οι εκπτώσεις αλλά και πάλι...δε σου'χει μείνει φράγκο απ'τις σπατάλες των Χριστουγέννων! Άη Βασίλης είναι αυτός! (Άηηη χάσου, Άη Βασίλη)

Αυτά. Πάω να διαβάσω τα blog σας τώρα. Χοχοχο :P